Шефът на  частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин остава разследван от

...
Шефът на  частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин остава разследван от
Коментари Харесай

Пригожин продължава да бъде разследван за организиране на въоръжен бунт

Шефът на  частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин остава разследван от Федералната работа за сигурност (ФСБ) по съмнение в образуване на въоръжен протест, заяви в. „ Комерсант “, базирайки се на незнаен източник, съобщи Ройтерс.

Това, че наказателното следствие по делото за въоръжен протест против Пригожин не е прекъснато, е било доказано пред ТАСС от източник, непосредствен до Генералната прокуратура, заяви организацията. “Наказателното дело против Пригожин не е прекъснато. Разследването продължава “, декларирал източникът.

Наказателното дело против Пригожин беше формирано на 23 юни, откакто той разгласи „ поход за правдивост “ на своите бойци против военното управление, което съгласно него се състои от страхливци, които подкопават военните старания на Русия в Украйна, напомня Ройтерс.

Като част от договорката сред Путин и Пригожин, контрактувана с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и показана от представителя на Кремъл Дмитрий Песков наказателните обвинявания против бунтовниците трябваше да бъдат свалени в подмяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се реалокира в Беларус.

На своя уеб страница „ Комерсант “ цитира собствен източник, който споделя, че към момента не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния конедкс, по който делото към момента е настоящо, планува за приетите за отговорни от 12 до 20 година затвор, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР